Floresti Sud [http://forum.peundemerg.ro/]
Floresti Sud [http://forum.peundemerg.ro]

Despre legarea Florestiului de Cluj Napoca pe o alta ruta in afara de celebrul si aglomeratul DN1 (Floresti-Polus-Manastur) se vorbeste de cel putin 8 ani. Dar pana acum un an erau doar vorbe. Se vorbea de „centura Floresti Sud” care urma sa plece de la strada Tautiului, prin spatele Unitatii Militare, prin spatele Metro-ului, prin spatele Polus-ului si sa ajunga undeva in drumul Sfantul Ioan, iar de acolo la depoul de tramvaie Bucium.

In urma cu cateva luni, mai precis prin februarie 2016 s-a realizat o licitatie pentru un credit care sa finanteze acest proiect. Drumul urma sa aiba o banda pe sens (2×3.5m), un trotuar pentru pietoni (1.5m) pe o parte iar pe cealalta parte pista de biciclete si trotuar pentru pietoni (2m) [sursa].

Lucrurile s-au miscat destul de repede iar dupa o licitatie pentru credit reusita a urmat licitatia pentru construirea drumului de 2,6 km care si ea s-a desfasurat fara probleme, castigator fiind DIFERIT. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in data de 10.05.2016. Putem observa cum ca data coincide cu perioada alegerilor locale… Eh, uite ca acum suntem in preajma altor alegeri (parlamentare) si lucrurile stau exact cum stateau in mai. Adica nu s-a facut absolut nimic in teren. 

Intre timp s-a asfaltat „centura de Nord” (un nume la fel de comic precum cel al „centurii de sud” – ele nu sunt „centuri ocolitoare”, ci mai degraba o simpla strada la sud, iar la nord un drum agricol asfaltat). „Centura de nord”  este practic un drum agricol proaspat asfaltat, care este atat de ingust incat nu pot trece doua masini una pe langa cealalta fara ca una dintre ele sa se dea la o parte [video aici].
Transport in comun? Nici gand, legislatia nu permite transportul in comun pe drumuri atat de inguste. Deci si la sfarsitul lui 2016, Florestiul ramane la fel de izolat, iar soferii cel putin la fel de frustrati.

Urmeaza 2017… alte promisiuni, alte intarzieri, alte dezamagiri?

PS: despre centura (cu adevarat) de nord a Gilaului si Florestiului, nu drumul agricol asfaltat despre care am mentionat mai sus o sa vorbim cu alta ocazie (update: in 2018 s-au alocat bani pentru Studiul de Fezabilitate pentru Centura Metropolitana)

Update martie 2018

Poze santier si istoric proiect 2014-2018 aici

Update 30.01.2017

Aparent sunt probleme cu exproprierile de pe traseu (conform acestei surse)

Update 06.04.2017

Se promite din nou ca incep lucrarile in cateva zile (conform acestei surse)

Update 15.09.2017

Consiliul Judetean „a semnat astazi, 15 septembrie 2017, autorizatia de construire pentru obiectivul „Drum de legatura varianta sud – comuna Floresti, judetul Cluj, intre kilometri 2+272 si 2+678,115”. Este vizat astfel un sector de drum care vine in prelungirea celor 2,272 kilometri ai centurii de sud, respectiv tronsonul care incepe din spatele complexului comercial, locatie in care vi fi amenajat un sens giratoriu, si se continua pana la intersectia cu drumul Sfantul Ioan.” (sursa aici)

Din aceeasi categorie:
Traficul de tranzit: Cluj Napoca
Legatura DN1-A3 in zona Tureni (I)
Legatura DN1-A3 in zona Tureni (II)
Centura Baciu sud
A3: nod propus la Ciurila (DJ107R)

4 gânduri despre „Floresti: Centura Sud (I) – descriere traseu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s