Spatiul depoului de autobuze din cartierul Zorilor (str. Lunii, harta aici) reprezinta una dintre cele mai bune (daca nu singura) locatie in care se poate construi un parking auto pentru a deservi zona Zorilor(sud-vest)/Europa(nord). In plus terenul este in proprietatea autoritatilor. In acest moment spatiul de aproximativ 7250 m patrati este folosit ca si depou pentru autobuzele Companiei de Transport Public (CTP).

Dupa cum se poate observa si in clipul de mai sus se propune un parking similar cu cel existent pe strada Baisoarei, cu diferenta ca se propune ca parterul sa fie destinat autobuzelor CTP. Astfel, cu exceptia perioadei de constructie, spatiul destinat pentru depoul de autobuze ramane exact cum este in prezent, dar in plus se vor crea aproximativ 300 locuri de parcare.

Avantaje:

Parkingul va elibera de masini parcate toate strazile din zona pe o raza de 200-250m. De asemenea in locul eliberat de masinile parcate se vor putea crea doua parcuri de joaca sau spatii verzi. O astfel de locatie este intre blocurile dintre depou si hotel Golden Tulip, iar cealalalta in zona triunghiulara de la iesirea din depou (video: minutul 2:10 – 2:40). Mai mult in viitorul apropiat pe spatiul verde de langa strada Frunzisului se vor mai ridica patru blocuri, deci situatia parcarilor in zona o sa fie si mai problematica. Odata finalizata si biserica de langa Golden Tulip va atrage si mai mult trafic in zona. De aceea un parking in acea zona va ajuta la eliberarea strazilor de masini si va creste calitatea vietii locatarilor. In plus se va putea interveni (daca se doreste) chiar si pe strada Observatorului in zona intersectiei cu Zorilor, de unde se vor putea elimina parcarile de pe drum, astfel realizandu-se spatiu necesar pentru un posibil sens giratoriu Zorilor-Observatorului. O alta problema majora care s-ar ameliora este faptul ca strada Lunii (intre giratoriu cu Observatorului si intersectia cu Eugen Ionescu) are blocata o banda de masinile parcate, traficul fiind „sugrumat” (video dupa minutul 2:54).

Dezavantaje:

Prioritatea realizarii unui astfel de parking cel mai probabil este una mai scazuta comparativ cu alte zone mult mai aglomerate (Marasti, Manastur, Gheorgheni, Grigorescu, HD, centru).

Nota: imaginile cu drona au fost luate de aici

PS: Cateva imagini cu parcarea Park-and-Ride propusa pentru zona Pantelimon, Bucuresti.

Vezi si:
Parkinguri subterane si supraterane in Cluj Napoca (sinteza 2020)
Parking extensie BCU, str. Clinicilor – istoric proiect blocat
Parking strada Primaverii nr. 8
Sistematizare trafic Buna Ziua: lipsa legatura Mozart – Draganu

Un gând despre „Parking depou autobuze Lunii?

  1. Parking Negoiu:
    „Lucrările la parkingul de pe strada Negoiu, din cartierul Mănăştur, s-au reluat, anunţă Primăria. „Şantierul s-a redeschis săptămâna aceasta. Sperăm ca parkingul să fie gata până la mijlocul lunii noiembrie”, a spus viceprimarul Dan Tarcea. Acesta a afirmat că se lucrează la etajul al treilea şi că, la final, imobilul ar trebui să aibă şapte niveluri (P+6).”
    http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/s-au-reluat-lucrarile-la-un-parking-din-cluj–155777.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s