Etichete

, , , ,

Spatiul depoului de autobuze din cartierul Zorilor (str. Lunii, harta aici) reprezinta una dintre cele mai bune (daca nu singura) locatie in care se poate construi un parking auto pentru a deservi zona Zorilor(sud-vest)/Europa(nord). In plus terenul este in proprietatea autoritatilor. In acest moment spatiul de aproximativ 7250 m patrati este folosit ca si depou pentru autobuzele Companiei de Transport Public (CTP).

Dupa cum se poate observa si in clipul de mai sus se propune un parking similar cu cel existent pe strada Baisoarei, cu diferenta ca se propune ca parterul sa fie destinat autobuzelor CTP. Astfel, cu exceptia perioadei de constructie, spatiul destinat pentru depoul de autobuze ramane exact cum este in prezent, dar in plus se vor crea aproximativ 300 locuri de parcare.

Avantaje:

Parkingul va elibera de masini parcate toate strazile din zona pe o raza de 200-250m. De asemenea in locul eliberat de masinile parcate se vor putea crea doua parcuri de joaca sau spatii verzi. O astfel de locatie este intre blocurile dintre depou si hotel Golden Tulip, iar cealalalta in zona triunghiulara de la iesirea din depou (video: minutul 2:10 – 2:40). Mai mult in viitorul apropiat pe spatiul verde de langa strada Frunzisului se vor mai ridica patru blocuri, deci situatia parcarilor in zona o sa fie si mai problematica. Odata finalizata si biserica de langa Golden Tulip va atrage si mai mult trafic in zona. De aceea un parking in acea zona va ajuta la eliberarea strazilor de masini si va creste calitatea vietii locatarilor. In plus se va putea interveni (daca se doreste) chiar si pe strada Observatorului in zona intersectiei cu Zorilor, de unde se vor putea elimina parcarile de pe drum, astfel realizandu-se spatiu necesar pentru un posibil sens giratoriu Zorilor-Observatorului. O alta problema majora care s-ar ameliora este faptul ca strada Lunii (intre giratoriu cu Observatorului si intersectia cu Eugen Ionescu) are blocata o banda de masinile parcate, traficul fiind „sugrumat” (video dupa minutul 2:54).

Dezavantaje:

Prioritatea realizarii unui astfel de parking cel mai probabil este una mai scazuta comparativ cu alte zone mult mai aglomerate (Marasti, Manastur, Gheorgheni, Grigorescu, HD, centru).

Nota: imaginile cu drona au fost luate de aici

Din aceeasi categorie:
Manastur: 4 noi rute de acces?
Aeroport: gara CFR la aeroport?

PS: Cateva imagini cu parcarea Park-and-Ride propusa pentru zona Pantelimon, Bucuresti.