Strapungere str. Uzinei Electrice

In SICAP (noul SEAP) a aparut o licitatie pentru studiu de trafic, licitatie estimata la 300.000 lei (vezi aici: „Plan urbanistic zonal, studiu de fezabilitate/DALI, studiu de circulatie Calea Motilor-Calea Manastur-str. Uzinei Electrice- str. Marginasa”), cu termen de depunere pana in 23 iulie 2018. De mentionat ca Primaria a alocat deja in bugetul pentru acest an, pentru acest proiect suma de 360.000 lei (vezi aici).

Update:

25 noiembrie 2019: o noua propunere pentru reorganizarea zonei (sursa + imagine)

18 septembrie 2018: licitatie adjudecata, estimare sfarsitul iulie 2019 pentru finalizarea contractului cu tot cu lista obiectivelor ce trebuie expropriate (sursa, min 11)
09 octombrie 2018: AC a fost emisa

 • largire Calea Manastur la 5 benzi (portiune din strada)
 • largire str. Marginasa
 • strapungere spre str. Uzinei Electrice

Despre acest proiect presa vorbeste inca din anul 2009 (sursa). Proiectul este unul ambitios, el nefiind doar despre str. Uzinei Electrice, ci presupune in mare:

 • legarea strazii Uzinei Electrice (cea de langa Sala Polivalenta) de strada Otetului (cea cu 4 benzi de langa Platinia, realizata impreuna cu ansablul rezidential)
  • exproprierea unor case (minim doua) la capatul strazii Uzinei Electrice, de pe strada Ilie Macelaru
  • construirea unui pod peste canalul Morii pentru a lega cele doua strazi (Uzinei Electrice si Otetului)
 • largirea strazii Marginasa (cea care urca in HD)
 • giratoriu in zona Calea Manastur, Calea Motilor, str. Marginasa, str. Otetului/(prelungire Uzinei Electrice)

O imagine de ansamblu puteti vedea in filmarea din drona de aici. Mai jos aveti o captura din acea filmare, in care am marcat zonele de interes:

Din prima imagine (cea cu harta) se vede ca planul este unul ambitios datorita exproprierilor (trecute cu rosu pe harta) pentru ca strazile sa fie legate, iar traficul sa poate urmarii traseele directe:

 • Calea Motilor – str. Uzinei Electrice (si invers)
 • Calea Manastur – str. Uzinei Electrice (si invers)
 • Marginasa – str. Uzinei Electrice (si invers)

Mai jos cateva poze de la sol:

In prima poza, facuta de pe str. Uzinei Electrice cu vedere spre Platinia, se observa cele doua (sau mai multe?) case de pe str. Ilie Macelaru care cel mai probabil trebuie expropriate si demolate pentru ca str. Uzinei Electrice sa se poata continua spre Platinia.

Str. Uzinei Electrice – vedere spre Platinia

Cea de-a doua poza este facuta chiar din fata celor doua case (cu spatele la ele), cu vedere spre Sala Polivalenta si spre Podul Garibaldi (de aici).

Str. Uzinei Electrice – vedere spre Podul Garibaldi

Pentru ultimele doua poze ne mutam dincolo de case, spre Platinia, si ne pozitionam aici. A treia poza este facuta cu spatele la spatele caselor despre care am vorbit mai sus, iar directia pozei este spre HD, spre Platinia (se vede in dreapta pozei). Se vad cele 4 benzi realizate de dezvoltatorul ansamblului Platinia.

Str. Otetului – vedere spre Platinia

Si ultima poza este facuta din exact aceeasi pozitie ca si poza numarul 3, dar rotita cu 180 grade, adica cu spatele la drumul cu 4 benzi de mai sus, si cu fata catre spatele celor doua case. Pana la spatele celor doua case mai este acel square cu spatiu verde si dupa masina galbena Canalul Morii:

Str. Otetului – vedere spre Str. Uzinei Electrice

Cam atat deocamdata, asteptam cu nerabdare finalizarea studiului de trafic, al proiectarii, exproprierilor (aici cred ca se vor intampina cele mai mari probleme), al licitatiei pentru executie si dupa aceea efectiv executia fizica a lucrarilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s