Incep o serie de articole (probabil sase la numar) cu texte extrase din documentele strategice existente pentru Zona Metropolitana Cluj.

Scopul este de a prezenta strategiile existente pe hartie deja de multi ani si de a lasa cititorul sa evalueze punerea lor in practica. Documentul are 418 pagini, a fost definitivat in noiembrie 2015, si il puteti descarca de aici.

Cap. 5.3: TRANSPORT, MOBILITATE, ACCESIBILITATE (pag 168-169)

Dezvoltarea viitoare a Zonei Metropolitane se confruntă în acest moment cu reale probleme de supraîncărcare a arterelor principale de acces și a tramei orășenești din Cluj Napoca, iar finalizarea Autostrăzii A3 și perspectiva neintervenționistă în ceea ce privește extinderea locuirii conturează o imagine foarte sumbră a modului în care va funcționa zona în viitorii 5-10 ani. Se impune o intervenție de perspectivă și scară largă, integrată la nivel metropolitan, de realizare a unor inele ocolitoare (Cluj Sud, Cluj Nord, Florești Drum Expres, Baciu) și de conectare a celui existent la autostradă. Fără o viziune coerentă și comună pe termen lung rețeaua nu mai poate face față provocărilor (autostrăzile, dezvoltarea Florești).

Convergența intereselor locale este de primă prioritate în ceea ce privește conturarea unei viziuni pe termen lung privind mobilitatea în zona metropolitană și este necesar un acord asupra nevoii de reducere a transportului cu autoturismul personal din structura modal share-ului de transport, coroborată cu facilitarea deplasărilor nepoluante: tramvai, tren urban, biciclete, pe jos [flota CTP am prezentat-o aici].

Cele trei axe de transport pe cale ferată au potențial de utilizare ca linii de transport metropolitan, însă se impune reabilitarea acestora și a haltelor de CF, precum și integrarea cu transportul CTP din zona metropolitană, pentru care există de asemenea cerere pentru extindere pe axa E-V [desprea aceasta am mai scris aici].

Axa N-S nu este structurată, necesită o intervenție definitorie pentru a permite dezvoltarea spre nord. Dezvoltarea spre sud: o opțiune controversată, care va trebui realizată cu precauție, numai în scopul de asistare a reconfigurării și densificării zonelor de expansiune actuală necontrolată.

Dezvoltarea intermodală aeroport-gară reprezintă o necesitate și o prioritate [despre aceasta am mai scrisi aici].

Din punct de vedere al transportului nepoluant, tramvaiul este subutilizat datorită liniei periferice pe care o are, însă necesar într-o viziune de dezvoltare coerentă care să susțină conservarea și valorificarea centrului istoric al Cluj Napoca. În acest sens, se impune o regândire a structurii de mobilitate în centru (tramvai în detrimentul mașinilor și autobuzelor) și o conectare a tramvaiului cu punctele de origine a marii mase de călători (Florești, Aeroport – ultimul în condițiile unei balansări a ofertei unui eventual tren metropolitan).

Mobilitatea velo este un aspect foarte important pentru zonă și va trebui prioritizat în viitor, în special în relație cu una dintre cele mai mari priorități: Regenerarea axei Someșului ca spină verde a arealului [pistele de biciclete le-am sintetizat aici].

Există proiecte pentru regenerarea spațiilor pietonale, însă acestea trebuie conectate atât cu malurile Someșului cât și cu zonele de agrement din exterior, într-o gândire sistemică mai amplă decât zona istorică a Cluj Napoca.

Parcările sunt îndeosebi problematice, cu precădere în centrul orașului Cluj Napoca, și lipsesc facilitățile de park and ride care să ofere o integrare cu sistemul de transport public.

Vezi si:
Zona Metropolitana Cluj (II) – Analiza SWOT: mediul intern
Zona Metropolitana Cluj (III) – Analiza SWOT: mediul extern
– Traficul de tranzit: Cluj Napoca
– Centura Metropolitana a Clujului (descriere traseu)
– Baciu: centura sud si pasaj CFR la Taietura Turcului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s