Pasaj Magheru – Oradea (randare – sursa)

„De luni [12 august] vor începe lucrările la pasajul pe sub bdul Magheru, care va lega Aleea Ștrandului de Parcul Traian, asigurând un trafic mai fluent și creșterea frecvenței de circulație a tramvaielor. Într-o prima etapă, vor fi relocate rețelele de apă și canalizare pe strada Aleea Ștrandului, din Parcul Brătianu până la intersecția cu bdul Magheru. Lucrările de relocare a rețelelor vor dura aproximativ 2 luni.

De asemenea, în baza autorizației emise de Primăria Oradea și a avizului Agenției de Mediu, azi vor începe lucrările de tăiere a unui număr de 26 de arbori situați pe strada Aleea Ștrandului, lucru indispensabil având în vedere amploarea lucrărilor la pasaj. 
Proiectul prevede și crearea unei benzi unice pentru tramvai și extinderea Podului Dacia la 6 benzi. Durata totală a lucrărilor va fi de aproximativ 12 luni, timp în care vom face tot posibilul pentru ca circulația să fie cât mai puțin afectată”, a afirmat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. Mai multe detalii aici.

Pasaj Magheru – Oradea (randare – sursa)

„Valoarea lucrărilor este de 14.511.433 lei fără TVA, aproximativ 3.100.000 de euro, sursa de finanțare fiind fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” (sursa si mai mult randari).

Pasaj Magheru – Oradea (randare – sursa)
Pasaj Magheru – Oradea (randare – sursa)
Plansa Pasaj Magheru (sursa: forum.peundemerg.ro)

Vezi si:
– Proiectele municipiului Oradea pentru 2019 (part I: mobilitate)
Prioritatile Primariei Oradea pentru anul 2019
Oradea: Podul Centenarului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s