Primăria Oradea a semnat contractul de proiectare pentru lucrarea „Elaborare proiect autorizație construire, elaborare proiect tehnic și detalii de execuție, asistență achiziție execuție lucrări, asistență tehnică pe parcursul execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții Coridor de mobilitate urbană în Piaţa Emanuil Gojdu – etapa I şi II„. Licitaţia a fost câştigată de asocierea formată din EGIS ROMANIA SA – lider de asociere și EGIS INTERNATIONAL SAS – asociat, criteriul de atribuire aplicat fiind cel mai bun raport calitate-preț, cu o valoare de 1.422.442,80 lei pentru lotul I și 531.129,08 lei pentru lotul II.

După finalizarea lucrărilor de proiectare se va demara procedura de licitație, în așa fel încât în primăvara anului viitor să putem începe lucrările propriu-zise la această investiție. Implementarea acestui proiect va rezolva deficiențele de trafic care afectează semnificativ transportul public, Piața Emanuil Gojdu fiind punctul de întâlnire a peste 80% dintre traseele de tramvai și autobuz din municipiul Oradea.

Durata contractului este pentru lotul I 6 luni, iar pentru lotul II 4 luni.

Prin implementarea proiectului se vizează reorganizarea traficului în zona Pieței E. Gojdu și a Parcului 1 Decembrie, prin separarea fluxului de circulație rutieră de cea pietonală și liniile de tramvai prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători și prin redirecționarea în subteran a altor fluxuri de circulație rutieră existente. Se va asigura în acest fel separarea acestui tip de circulație de liniile de tramvai pe întreaga lungime a acestora în zona proiectului, prin subtraversare (drumuri cu bandă dedicată pentru autobuze) sau prin treceri la nivel cu liniile de tramvai și se va reamenaja infrastructura rutieră la care se intervine în acest scop prin bretele și benzi de încadrare”(sursa).

Vezi si:
– Prioritatile Primariei Oradea pentru anul 2019
– Proiectele municipiului Cluj Napoca pentru 2019
– Oradea: Podul Centenarului
– Oradea: Pasaj Magheru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s