Amplasament corp nou cladire BCU + parking subteran

Pe strada Clinicilor langa Biblioteca Centrala Universitara Lucian Blaga gasim de cativa ani un santier, o extensie a BCU care ar urma sa aiba si ~45 locuri de parcare la subsol. Lucrarile au inceput in 2016, iar pana azi (septembrie 2019) cladirea de-abia a iesit din pamant. De vina este finantarea venita (sau mai bine zis care nu vine) de la Ministerul Educatiei care nu a alocat cei 28 de milioane de lei. Bugetul pe 2017 a fost de 1 milion lei, dar suma a fost dublata in urma interventiei mai multor parlamentari de Cluj (sursa).

In ianuarie 2017 am realizat video-ul de mai sus, iar pe atunci speram ca in maxim doi ani cladirea va fi gata. Intre timp mi-am dat seama cum merg proiectele finantate de la centru, si ca cei cinci ministri ai educatiei din perioada 2017-2019 nu prea au fost interesati de acest proiect. Informatii aditionale despre proiectul de extindere BCU gasiti aici.

In Martie 2017 inca se lucra, dupa cum se vede din pozele de mai sus. Mai multe poze gasiti pe pagina de monitorizari. In iunie s-a schimbat placuta de informare de pe santier, si s-a modificat si data de incepere a constructiei si de finalizare (teoretica) a constructiei – 08.01.2020.

In august 2017 peretii subsolului erau aproape iesiti din pamant (poze mai jos).

Ultima miscare vizibila a fost in septembrie 2017 cand peretii subsolului au ajuns la cota solului. De atunci nu s-a mai vazut nici o schimbare si au trecut deja doi ani. Nici urma de parter si de cele 3 etaje.

In ianuarie 2019 cei de la media9.ro au realizat un articol si interviul video de mai jos. Pana la acea data bugetul alocat era de doar 5.2 milioane din cele ~28 milioane necesare. 

Despre extensia BCU (cu parking 45 locuri la subsol)

Cu situatia bugetara dezastruasa de la nivelul central ma astept ca nici in 2020 sa nu se bugeteze mare lucru pentru aceast santier. Mai incercam in 2021, poate urmatoarea guvernare este mai responsabila.

Update 24 decembrie 2019:

Noul guvern PNL a acceptat un amendament USR si a alocat 4 milioane de lei acestui proiect pentru 2020. Momentan bugetul nu este votat (sursa).

Vezi si:
Parkinguri subterane si supraterane in Cluj Napoca (sinteza 2020)
– Parking depou autobuze Lunii?

Parking Primaverii nr. 8
Proiectele municipiului Cluj Napoca pentru 2019

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s