„Primăria Cluj-Napoca a prezentat joi, 31 octombrie 2019, proiectul privind Amenajarea spațiului verde din zona Canalului Morii – tronson Parcul Rozelor. Prezentarea a avut loc în cadrul dezbaterii Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).

Proiectul a fost realizat de arhitecții de la Planwerk și propune generarea unui spațiu public prin valorificarea și completarea minimală a resurselor naturale existente. În zona unde actualmente este un spațiu neamenajat se propun diverse amenajări urbane care să o transforme într-un loc atractiv pentru cetățeni. Printre amenajările propuse se numără un pod în zona intrării în Parcul Rozelor, o alee suspendată în zona unde terenul este străpuns de izvoare locale și un pachet de trepte amplasat pe taluzul dinspre zona de locuințe. De asemenea, vor fi amenajate gradene și trepte din piatră pe ambele maluri, cu rol de a atrage trecătorii către apă, dar și cu rol de consolidare locală. Actualele grădini urbane din zonă vor fi păstrate, însă vor fi amenajate corespunzător și vor fi dotate cu surse de apă și curent, cu mici depozite, împrejmuiri adecvate sau locuri de șezut. Pentru copii va fi amenajat un loc de joacă, care să combine dotările uzuale cu elementele particulare amplasamentului: apa, topografia, vegetația. În plus, vor fi desființate gardurile către parcul Rozelor„.

„Proiectul propus pentru Amenajarea spațiului verde din zona Canalului Morii – tronson Parcul Rozelor poate fi consultat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând acest link.

În ceea ce privește termenele, studiul de fezabilitate va fi finalizat în următoarele 6 luni, iar execuția proiectului va fi finalizată până la finele anului 2021″ (sursa).

Parcul Rozelor (sursa – Somesul Nostru)

Vezi si:
Reamenajare Parcul Farmec
– Parc Intre Lacuri – planse amenajare parc
– Planse Parcul Tineretului – Padurea Clujenilor
– Parcul Feroviarilor – proiect castigator
– Reamenajare Cetatuia – proiecte castigatoare


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s