Prezentul articol reprezinta o sinteza a investitiilor in Spitalul de Boli Infectioase Cluj Napoca incepute sau finalizate in anul 2019 conform comunicatelor de presa ale Consiliului Judetean Cluj.

18 IAN: Finalizare lucrari Laborator recuperare (str. Motilor)

„Au fost finalizate lucrările de modernizare a Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie al Spitalului de Boli Infecțioase. Făcând parte din structura Ambulatoriului Integrat al Spitalului, Laboratorul de recuperare funcționează pe strada Moților din municipiul Cluj-Napoca, la numărul 19.

Investiția propriu-zisă, de aproximativ 500.000 de lei, a constat în înlocuirea pardoselilor, înlocuirea tâmplăriei interioare cu tâmplărie din aluminiu plină cu pal laminat și schimbarea corpurilor de iluminat. De asemenea, obiectele sanitare au fost înlocuite cu unele care îndeplinesc cerințele fundamentale de igienă și sănătate, elementele de compartimentare au fost înlocuite cu elemente din pal înrămate în profil P.V.C și s-au executat lucrări de finisaj interior la nivelul tavanelor, al pereților și al soclului.

De menționat este și faptul că laboratorul dispune de aparatură medicală nouă” (detalii).

24 IUL: Proiecte castigate pe fonduri europene

„Consiliul Județean Cluj a fost notificat oficial în legătură cu faptul că a câștigat încă patru noi proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă care vizează extinderea, modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriilor a două instituții medicale subordonate forului administrativ județean, și anume Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase […]

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acesta va beneficia de echipamente de înaltă performanță pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, precum și de echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI). Tot pentru această unitate sanitară urmează a fi achiziționată o Trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromoendoscopică, Laboratorul de endoscopie va fi dotat cu o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape, iar pentru Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie se vor achiziționa echipamente de electroterapie și laserterapie de ultimă generație.
Lucrările de investiții care se vor derula în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase vor urmări sporirea configurației și a suprafeței spațiilor medicale utile. Concret, va avea loc extinderea, reabilitarea și modernizarea Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie; reabilitarea structurii „Spitalizare de zi copii”, precum și reabilitarea și modernizarea structurii „Spitalizare de zi adulți”. De asemenea, se va asigura reabilitarea și modernizarea cabinetelor și a structurii Spital de zi – chirurgie generală și chirurgie vasculară, crearea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI), dar și reabilitarea termică a anvelopei clădirii situate pe Calea Moților nr. 19 (detalii).

29 AUG: Alocari de 1.8 milioane lei

„In cadrul ședinței ordinare a deliberativului județean care a avut loc joi, 29 august 2019, a fost aprobată alocarea sumei de 1.768.000 de lei pentru realizarea unor investiții în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

În ceea ce privește aparatura medicală ce urmează a fi achiziționată, aceasta cuprinde un ecograf ginecologic și o combină (Unit) ORL cu multiple accesorii. Totodată, pentru monitorizarea funcțiilor vitale pe durata spitalizării pacienților cu diferite patologii care dezvoltă, în mare parte, și o patologie infecțioasă, Consiliul Județean a decis achiziția de monitoare suplimentare în fiecare secție a spitalului.
De asemenea, sumele alocate de către forul administrativ județean vor acoperi și costurile unei stații de vacuum medical ce va contribui semnificativ la reducerea riscului infecțiilor nosocomiale. Tot pentru combaterea infecțiilor vor fi achiziționate nebulizatoare, pentru dezinfecția aerului în toate încăperile spitalului și ale ambulatoriului integrat.

La capitolul infrastructură, una dintre noile investiții ce urmează a fi finanțate din bugetul Consiliului Județean o constituie amenajarea spațiilor de Monitorizare Gravide, cu modificarea proiectului de Extindere funcțională a secției de Terapie Intensivă și modernizarea spațiilor ce găzduiesc Camera de Gardă” (detalii aici si aici). 

13 SEP: Sapte noi echipamente medicale

„Consiliul Județean Cluj va aloca pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean, nu mai puțin de 2.250.000 de lei pentru achiziționarea unor aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație. Concret, resursele financiare alocate vor fi utilizate pentru achiziționarea de către Consiliul Județean Cluj a următoarelor aparate și echipamente, care vor fi date în folosința spitalului:

 • un aparat RX pentru fluoroscopie și radiografie digitală cu 2 detectori
 • un flowcitometru
 • patru ventilatoare de terapie intensivă
 • precum și a unui computer tomograf cu 64 sliceuri” (sursa)

30 SEP: Proiect hotarare aprobare indicatori tehnico-economici

Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Reabilitare și modernizare degajamente secții clinice, spații administrative și zone administrative de circulație în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca” la imobilul situat în Municipiul Cluj Napoca, str. Iuliu Moldovan nr. 23. Hotararea de consiliu judetean o gasiti aici.

8 OCT: Sinteza investitii 2018 – 2019

In ultimii doi ani, Consiliul Județean a investit 11.070.000 de lei în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj.
Banii au fost alocați pentru a dota spitalul cu:

 • un computer tomograf cu 64 de sliceuri,
 • un aparat RX pentru fluoroscopie și radiografie digitală cu 2 detectori,
 • un flowcitometru,
 • un cistoscop flexibil,
 • două ecografe,
 • trei microscoape optice cu captarea imaginii,
 • o ambulanță de tip B pentru transportul pacienților,
 • o combină ORL cu accesorii,
 • un ecograf ginecologic,
 • șase paturi de terapie intensivă,
 • nouă monitoare pentru funcții vitale și troliu,
 • un monitor portabil de funcții vitale,
 • o stație de vacuum medical,
 • nouă nebulizatoare,
 • o stație de epurare ape uzate,
 • un grup electrogen,
 • patru ventilatoare de terapie intensivă, precum și pentru
 • lucrări de reabilitare și modernizare, amenajare și de întocmire a documentațiilor, proiectelor și autorizărilor necesare” (sursa).

Vezi si:
Bugetare spitale Cluj Napoca: 2019
Bugetare spitale Cluj Napoca: 2018 si 2017

Harta: Unitati Publice de Sanatate in municipiul Cluj Napoca
Harta: Unitati Publice de Sanatate in Judetul CLUJ
Noi spitale private la Cluj Napoca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s