In cartierul Buna Ziua, in partea de nord a strazii Buna Ziua nu exista in acest moment nici o legatura practicabila intre Calea Turzii si strada Trifoiului. Cu atat mai rau cu cat in ultimii ani s-a construit destul de mult si locurile libere s-au cam ocupat. In principiu zona „s-a stabilizat”. Este timpul ca si primaria sa finalizeze de reabilitat strazile importante din zona.

O legatura logica ar trebui sa fie realizata pe strada W.A. Mozart si strada N. Draganu, cele doua impreuna realizand o legatura paralela cu strada Buna Ziua intre Calea Turzii si strada Trifoiului. Astfel se creeaza o alternativa pentru cei care locuiesc in Buna Ziua Nord care nu vor mai trebui sa „urce” pana pe Buna Ziua ca sa coboare din nou spre locuintele lor.

In acest moment (ianuarie 2020) nici una dintre cele doua strazi nu este asfaltata, iar in zona unde cele doua strazi se intalnesc exista niste santuri care fac trecerea unei masini mici imposibilia. 

Ulterior reabilitarii acestor doua strazi, s-ar putea realiza un sistem de strazi cu sens unic pe strazile nord-sud (cele paralele cu Calea Turzii si str. Trifoiului).

Pe final de an primaria a reusit sa preia strada Mozard si promite o cadastrare:

 • Mozart: Primaria a preluat strada si urmeaza cadastrarea (26 dec 2019; link):
 • Proiect de hotărâre nr. 55q:
  Privind însușirea Documentației tehnice, pentru înscrierea imobilului strada Wolfgang Amadeus Mozart, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului (19 dec 2019; link).

In imaginile de mai sus (si la finalul videoului) se poate observa ca nici strada Draganu nu este cadastrata 100%. Hartile cu suprapunere zone cadastrate le puteti vedea aici.

Mai jos gasiti inca doua clipuri cu strazile din zona (publice si private):

Vezi si:
Parking depou autobuze Lunii (cartier Zorilor)?
Propunere solutie descongestionare trafic Cluj-Napoca (via Romania 594)
Solutie decongestionare giratoriu centura Apahida – Valcele (langa aeroport)
Soluții pentru fluidizarea traficului în Gheorgheni
Traficul de tranzit: Cluj Napoca

3 gânduri despre „Sistematizare trafic Buna Ziua (I): lipsa legatura Mozart – Draganu

 1. Vedeți așa ceva în Italia, Belgia sau Norvegia? Nici în cele mai urâte vise. O primărie integră pune condiții dezvoltatorilor înainte de a le aproba planurile de construcție: 40% clădiri de locuit, 30% școli, grădinițe,magazine, 30% parcuri și spații verzi. Unde mai pui drumuri asfaltate și parcări în locul noroaielor și a jegului infect care sunt amprenta Clujului. Dacă asta tolerăm, asta merităm.
  Păcat – se poate cu mult mai bine.

 2. Toti rautaciosii sa se abtina! Clujul e un oras european condus de un primar gospodar!
  Ce se poate vedea in filmare si in poze e o unicitate in domeniul arhitectural, cat si in organizarea urbanistica. Posibil sa fie chiar inventat de noi. Se numeste PUZ de tip „varsatura”. Cladirile arata ca si cum ar fi fost scoase din stomac pe cale bucala. E minunat!

 3. Strazi inguste, in care abia incap 2 masini. Trotuare inexistente. Ce sa mai vobim de spatii verzi. Dezvoltatorii au lucrat haotic si cand s-au intalnit au constatat ca strazile… pardon, ulitele de acces sunt aproape imposibil de conectat. Ce se intampla in unele zone din Buna Ziua seamana cu un ghetou.
  Situatia e similara si in partea de vest a Caii Turzii. Am intrat cu masina, cautand o adresa cu GPSul si am ajuns pe o ulita unde numai tractoarele si carutele mai puteau merge. Dar nu m-am lasat. Am rupt o planetara, dar am ajuns la destinatie, Cand m-am intors, am aflat si drumul corect, pe o straduta neasfaltata, dar pietruita, de 3 m latime, flancata de garduri, de abia incapea un om pe langa masina. Ghinionul a facut sa intalnesc o alta masina care venea din sens opus. Dar, norocul meu, a mai venit unu in spatele meu, asa ca cel din fata a trebuit sa cedeze si sa dea cu spatele pret de 50 m.
  Asa ceva, numai in Floresti am mai vazut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s